Založ si blog

Solidarita s Ukrajinou?

Ursula von der Leyen predvčerom vo verejnom vyhlásení požiadala krajiny Európskej únie, aby sa vzdali časti svojich vakcín v prospech Ukrajiny. Odhliadnuc od toho, že vrcholná predstaviteľka EÚ nesie aj vrcholnú zodpovednosť za stroskotanie stratégie zabezpečenia vakcín pre štáty EÚ, kvôli čomu tieto krajiny pre ich nedostatok očkujujú proti akútnej, smrteľnej pandémii slimačím tempom na úrovni tých najzaostalejších krajín sveta, jej výzva má ešte jednu zásadnú chybu: nevieme, že poslanci ukrajinského parlamentu pred niekoľkými dňami schválili zákon, ktorým sa zakazuje používať ruské vakcíny Sputnik V na území Ukrajiny?!
Takže solidárnosť! Keď si pomyslím na slovenského ministra zahraničia , ktorý, čuduj sa svete, svoj post (ako štátny tajomník, resp. asi rok aj v ministerskej pozícii) veľmi konsolidovane zastával aj za vlády nenávideného Fica , tak samozrejme, solidarita bude. A zasa bude zlé Rusko (a Fico)!

Pľuvance z našej verejnoprávnej RTVS

25.02.2021

V nedeľu večer pri zhliadnutí hraného dokumentu Slovenský panteon mizostalo strašne smutno a potom som sa normálne rozplakala. Nevedelasom si odpovedať na otázku, ako je možné v demokratickej krajine, vovyspelej, kultúrnej a slušnej spoločnosti vyrobiť a pustiť naobrazovku verejnoprávneho média taký paškvil, také primitívnefalšovania našich dejín. Bez štipky novinárskej [...]

Austria Tokyo Olympics Belarus Runner

Stovky Slovákov možno teraz zo Schwechatu neodletia na dovolenku. Čo im hrozí na rakúskom letisku?

27.07.2024 11:00

Rakúska polícia nasadí takmer 700 svojich príslušníkov, ktorí majú úlohu zabrániť narušeniu plynulého fungovania veľkého letiska.

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

olga.vavrova

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 9184x
Priemerná čítanosť článkov: 4592x

Autor blogu

Kategórie

Archív